Elon Musk, yeni X kullanıcılarından sosyal ağda paylaşım yapabilmelerini sağlamak ve bot sorununu engellemek için küçük bir ücret talep etmeyi planlıyor.

Musk, X'in web sitesindeki değişiklikler hakkında paylaşım yapan bir X hesabına verdiği yanıtta, yeni hesaplardan küçük bir ücret talep etmenin "botların saldırısını" durdurmanın "tek yolu" olduğunu söyledi.

CAPTCHA gibi araçlara atıfta bulunan Musk, "Mevcut yapay zeka (ve trol çiftlikleri) 'bot musun' sorusunu kolaylıkla geçebilir" dedi.

Unfortunately, a small fee for new user write access is the only way to curb the relentless onslaught of bots.

Current AI (and troll farms) can pass “are you a bot” with ease.

— Elon Musk (@elonmusk) April 15, 2024

HESAP AÇTIKTAN ÜÇ AY SONRA ÜCRETSİZ GÖNDERİ YAPABİLECEKLER

Musk daha sonra başka bir kullanıcıya yanıt verirken, yeni hesapların oluşturulduktan üç ay sonra ücret ödemeden gönderi yapabileceklerini ekledi.

Sosyal platformla ilgili pek çok duyuruda olduğu gibi, bu politikanın ne zaman geçerli olacağı ve yeni kullanıcıların hangi ücretleri ödemek zorunda kalabileceği konusunda şu anda hiçbir ayrıntı yok.

Geçtiğimiz Ekim ayında X, Yeni Zelanda ve Filipinler'de doğrulanmamış yeni kullanıcılardan yıllık 1 dolar ücret almaya başladı. Bu bölgelerden platforma kaydolan yeni ücretsiz kullanıcılar gönderileri okuyabiliyor ancak onlarla etkileşime giremiyordu.

ŞİRKET BOT SORUNUNU ÇÖZMEYE KARARLI

İçerik göndermek, gönderileri beğenmek, yeniden göndermek, yanıtlamak, yer imlerine eklemek ve alıntı yapmak için ücret ödemeleri gerekiyordu. Musk diğer bölgelere de benzer bir ücret uygulayabilir.

Bu ayın başlarında X, platformun spam hesapları büyük ölçüde temizlemeye başladığını söylemiş ve kullanıcıları takipçi sayılarının etkilenebileceği konusunda uyarmıştı. Bununla birlikte, yeni kullanıcılardan ücret alma planıyla sosyal medya şirketi bot sorununu daha iyi çözmeyi hedefliyor gibi görünüyor.

HABER 7