İzmir’in Konak ilçesinde, resepsiyon görevlisinin yokluğundan yararlanarak iki cep telefonu ve para dolu cüzdanı çalan hırsız, polis ekiplerince yakalandı. Şüpheli, tükürükle ıslattığı kağıtla güvenlik kamerasını kapatırken görüntülenmişti.
Olay, geçtiğimiz Cuma günü 14.00 sıralarında, Basmane Semti, Mürselpaşa Bulvarı’ndaki bir otelde meydana geldi. İddiaya göre, otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan Selda Yürütücü (43), mutfağa inerek masadan ayrıldı. Bu sırada Selda Yürütücü’nün olmadığını fark eden kimliği belirsiz hırsız, içeriye girdi. Önce etrafı kolaçan eden hırsız, daha sonra da güvenlik kameralarını fark etti.
ŞAŞKIN HIRSIZ
Eşkali açıkça belli olan acemi hırsız, güvenlik kameralarını kapatmak için hemen masada bulunan kağıttan bir parça yırtıp, daha sonra kağıdı tükürüğüyle ıslatarak kamerayı kapattı. Bu anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Hırsız, daha sonra masada bulunan çantanın içindeki 185 TL, 250 Euro ve değeri 2 bin 500 lira olan iki cep telefonu ile para dolu cüzdanı alarak kayıplara karıştı.
KISA SÜREDE YAKALADI
Resepsiyon görevlisi Selda Yürütücü, tekrar görev yerine döndüğünde güvenlik kamerasının kağıtla kapalı olduğunu görünce, cep telefonlarının ve çantasındaki paraların çalındığını farkına vardı. Durumun bildirilmesi ile araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amriliği ekipleri, güvenlik kamerasını kağıtla kapatan ve hırsılık yapan şahsın 46 yaşındaki İ.Ç. olduğunu tespit etti. Şüpheli İ.Ç., Güven Timlerince dün yakalandı. Gözaltına alınan İ.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.