izmir
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Atalay Filiz ile Selfie, Bir Amiri Daha Yaktı

İzmir’de, üç kişinin cinayet zanlısı Atalay Filiz ile fotoğraf çektiren İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı, fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından açığa alındı. Öte yandan, söz konusu fotoğrafın paralel yapıya yakın bir sitede yayınlanması dikkat çekti..

Atalay Filiz ile Selfie, Bir Amiri Daha Yaktı

İzmir’de, üç kişinin cinayet zanlısı Atalay Filiz ile fotoğraf çektiren İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı, fotoğrafın ortaya çıkmasının ardından açığa alındı. Öte yandan, söz konusu fotoğrafın paralel yapıya yakın bir sitede yayınlanması dikkat çekti.
İstanbul ve Ankara’da 3 kişiyi öldüren Atalay Filiz, İzmir’de yakalanmasının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu. Katilin yakalanmasının ardından ise cinayet büro polislerinin öz çekim fotoğrafları ortaya çıktı. Katil ile beraber çekilen fotoğraflar sonrasında olay büyük yankı uyandırdı. Hakkında soruşturma açılan bazı polisler de açığa alınırken, katille fotoğraf çektiren bir diğer emniyet mensubu İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı hakkında da karar çıktı. Yaylalı, fotoğrafların basına yansımasının ardından açığa alındı.
FOTOĞRAF İLK KEZ PARALEL YAPIYA YAKIN BİR HABER SİTESİNDE YAYINLADI
Öte yandan, İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı’nın katille fotoğraf çektirmesinin ardından bu görüntüyü polislerin kullandığı whatsapp grubuna gönderdiği öğrenildi. Fotoğraf, Yaylalı tarafından paylaşılmasından kısa bir süre sonrada Fettullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasına yakın bir sitede yayınlandı. Fotoğrafların kısa bir süre sonra ise bu sitede haber olarak yer alması dikkat çekti. Polislerin grubuna gönderilen fotoğrafın kim veya kimler tarafından paylaşıldığı da tespit edilemedi.
EMNİYET AMİRİ BAŞARILI BİR CİNAYETÇİYDİ
Öte yandan, İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne 2014 yılında atanan Emniyet Amiri Vedat Yaylalı, 60 kişilik ekibi ile 2015 yılında İzmir’de 73 cinayeti çözerek 81 il arasında yüzde yüz olayı aydınlatmayla bir numara oldu. Emniyet Amiri Vedat Yaylalı’nın, ekibi ile birlikte cinayetleri kısa bir sürede çözmesi dikkat çekti. Başarılı bir cinayetçi olan Yaylalı’nın ne zaman göreve döneceği konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi. Konu hakkında müfettişlerin ise geniş çaplı bir araştırma yaptığı öğrenildi.

AdminAdmin