Kayseri
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Kayseri Şeker İftar Sofrası Etkinliği Devam Ediyor

Kayseri Şeker’in geleneksel olarak başlattığı Şeker İftar Sofrası etkinliği Kayseri Merkez ve Sarıoğlan ilçesi pancar çiftçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi..

Kayseri Şeker İftar Sofrası Etkinliği Devam Ediyor

Kayseri Şeker’in geleneksel olarak başlattığı Şeker İftar Sofrası etkinliği Kayseri Merkez ve Sarıoğlan ilçesi pancar çiftçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şeker Göl Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdürü yardımcıları da katıldılar.
Yaklaşık bin 500 çiftçinin katıldığı programda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Biz hep beraber bir aileyiz. Bu aile birlikteliğimizi bu sofralarda herkesin görebileceği gibi ortaya koyuyoruz. Kayseri şekerin göl tesisleri şu an tıklım tıklım dolu. Allah razı olsun. Bu sene beklediğimiz üretimin fazlası ile karşı karşıya kalacağımız gibi görünüyor. Bereketli olması bizi mutlu eder. Birazda çiftçimiz kendisi fazla ekmiş gibi görünüyor. 2 milyon 300 bin ton pancar sözleşmesi yaparken 2 milyon 700 bin ton pancar çıkacakmış gibi görünüyor. Diğer fabrikaların çiftçileri kotalarını dolduramayıp pancar bulamazken biz Kayseri Şeker olarak kotamızı dolduruyor ve fazla fazla üretiyoruz. Arkasından da daha fazla üretmek için gayret sarf ediyoruz. Siz fabrikanıza, bizlere ve yönetim kuruluna artık güveniyorsunuz. Onun için siz diyorsunuz ki; onlar kendilerini bu işe feda ettiler, nasıl olsa uğraşırlar bir çözüm bulurlar diyorsunuz. Onun içinde fazla fazla ekiyorsunuz. Bizimde omuzlarımıza daha fazla yük biniyor. Gece gündüz çalışıyor, bu sorunları çözüyoruz.” diye konuştu.

AdminAdmin