MURAD TAMER

   

Genelde teknik direktör konusunda kulüplerin uzun uğraşlar sonucunda anlaşmaya vardığı belirtilir ama Beşiktaş lig bittikten sadece beş gün sonra hocasını buldu. Kariyerinin büyük bölümünü ve son beş sezonunu Medipol Başakşehir’de geçiren Abdullah Avcı artık Beşiktaş’ın başarısı için görev yapacak. Fikret Orman ve ekibi geçtiğimiz günlerde Abdullah Avcı ile bir araya gelmiş ve taraflar prensipte anlaşmaya varmıştı. İmzaların önündeki tek engel 5 milyon avroluk tazminat konusuydu. Geride kalan sezonun devre arasında Medipol Başakşehir, tecrübeli çalıştırıcının sözleşmesini 2024 yılına kadar uzatmıştı. Sözleşmede yer alan maddelerden biri de Avcı’nın takımdan ayrılması durumunda görev yapmadığı her sezon başına 1 milyon avro tazminat ödemesi şartıydı.

Şampiyonluğa 400 bin €
Abdullah Avcı ile yapılan ön görüşmelerde el sıkışılmasından sonra beklemeye geçen Beşiktaş’a dün müjdeli haber geldi. Kulübüyle son bir görüşme yapacağını siyah-beyazlı yöneticilere ileten 55 yaşındaki çalıştırıcı, Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı ikna etmeyi başardı. Herhangi bir tazminat ödemeyeceği öğrenilen Avcı ile Beşiktaş 2+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Siyah-beyazlıların tecrübeli çalıştırıcıya yıllık ücret olarak 1,2 milyon avro ödemesi bekleniyor.  Siyah-beyazlılar, millî takımın yolunu tutan Şenol Güneş’e ise 2,5 milyon avro ödüyordu. Öte yandan Fikret Orman’ın Abdullah Hoca ile yaptığı görüşmede para konusunun kısa sürede halledildiği belirtildi. Avcı’ya yıllık ücretinin yanı sıra takımı şampiyon yaparsa 400 bin avro bonus ödenecek.

Bugün veda edecek
Beşiktaş’ın teknik direktörlük için Abdullah Avcı ile anlaşmasının ardından Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ kısa bir demeç verdi. Gümüşdağ, bugün saat 12.00’de Abdullah Avcı ile kulüp binasında bir araya geldikten sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti. Basının önüne çıkacak olan ikilinin veda konuşması yapacağı öğrenildi.

Okan Buruk Başakşehir’e 
Bu sezon ikinci yarının flaş takımlarından Ç. Rizespor’un hocası Okan Buruk takıma veda etti. Başkan Hasan Kartal, Buruk ile karşılıklı anlaşarak yolları ayırdıklarını söylerken, genç teknik adama başarılar diledi. Rizesporlu taraftarlara sosyal medyadan veda mesajı yazan Okan Buruk “Ailemle daha fazla vakit geçirebilmek için bu kararı aldım” dedi. Başakşehirli yöneticilerin, İstanbul’da yaşamak için Rize’den ayrılan Okan Buruk’un menajeri ile yaptığı görüşmede prensip anlaşmasına vardığı, Avcı’nın ayrılığının ardından genç hoca ile sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Âdem Ljajic’in tapusu alındı
Teknik direktörlük için Abdullah Avcı ile anlaşan Beşiktaş, Âdem Ljajic konusunu da resmiye kavuşturdu. KAP’a gönderilen açıklamada Boşnak asıllı yıldızın satın alma opsiyonunun kullanıldığı açıklandı. Siyah-beyazlı kulübün 6,5 milyon avroluk bonservis bedeli için Torino’ya 15 Eylül 2019 ile 15 Ağustos 2021 tarihleri arasında eşit taksitlerle üç ödeme yapacağı belirtildi.

Kartal Çin’e gidecek
Beşiktaş yine Uzak Doğu seferine çıkıyor. Başkan Fikret Orman, takımın UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynamayacak olmasından dolayı programı netleştirdi.  Siyah-beyazlılar temmuz ayı sonunda ikinci kamp dönemini Çin’de geçirecek ve Avrupa takımlarının olduğu mini bir turnuvaya katılacak.

Choupo-Moting harekâtı
Ekonomik küçülme gereği maliyeti az olan oyunculara yönelen Beşiktaş, Fransa Lig 1 devi Paris Saint-Germain’in Kamerunlu golcüsü Maxim Choupo-Moting’in peşine düştü. Fransız basınında çıkan haberlerde siyah-beyazlıların sözleşmesi 2021 yılında sona erecek olan Fransız golcü için 400 bin avro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu iddia edildi. Fransız Rmc Sport’un haberinde Beşiktaş’ın Mustafa Pektemek ve Cyle Larin’le yollarını ayıracağı vurgulandı.

TÜRKİYE GAZETESİ