Düzenlediği basın toplantısında konuşan Koç, gelecek sezon için şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını söylerken, "Tribünlere oynamıyoruz. Fenerbahçe artık oyunu kuralına göre oynayacak" dedi.

Ali Koç, başkanlığa adaylığını açıkladığı toplantıda teknik direktör konusunda ise "Zamanı geldiğinde açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

ADAYLIK AÇIKLAMASI
"Bu üç sene çabuk geçti. Aday olurken de söyledim; 2 dönem lazım dedim." diyen Koç, "İlk dönemimiz iyi geçmedi. İkinci dönem için de başkan adayı olduğumu açıklamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye almaya değil vermeye geldiğini söleyen Ali Koç, "Bu doğrultuda elimizden gelenin en iyisini yaptığımız konusunda vicdanımız rahat. Burada sonsuza kadar kalmayacağım. Aşırı uzun süre kalındığında neler yaşandığını acı bir şekilde tecrübe ettik." dedi.

İlk dönemde bazı konularda zorlandıklarını, bazı planları hayata geçiremediklerini belirten Koç, "Zaman zaman şartlar konusunda hareket ettik. Ben ve benimle devam edecek arkadaşlarım seçildiğimiz takdirde, bu süreçte gerekli dersleri aldık. Bunu göreceksiniz. İkinci dönemimiz çok daha farklı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Zaman zaman yapıcı, zaman zaman da haksız eleştirilerin olduğunun altını çizen Ali Koç, kulüp kanalında bile eleştirildiğini söyledi. "İyi niyet ve samimiyetle yapılan yapıcı, Fenerbahçe'nin iyiliğini isteyenlerin her türlü eleştirilerine saygı duyuyor, bazılarından istifade ettik." diyen Koç, "Bizleri yıldırmak amacıyla, gizli ajandası olanlar bizde diğer camialardan daha yoğundur. Bu tarzdaki kişilerin en temel özelliği, işler iyi giderken ortada görünmezler. Sesleri sedaları solukları çıkmaz. Ancak ilk tökezlemede olumsuz gidişatta bayraktarlık yaparlar." dedi.

Amaçlarının Fenerbahçe'ye zarar vermek olduğunu söyleyen Koç, "Bazıları, bazılarının taşeronluğunu yaparlar. Bunların amacı ne Fenerbahçe sevgisi ne de çubuklunun başarısı. Aday olduğumda dua ediyordum keşke Fenerbahçe şampiyon olsa da ben de adaylığımı geri çeksem. Fenerbahçeli iseniz, ne şartta olursanız olsun, bu kulübün başarısını hep istersiniz." açıklamasını yaptı.

Öte yandan Ali Koç, basın toplantısının ardından soru kabul etmeyerek, gereken tüm sorulara zaman içerisinde cevap vereceğini belirtti.

TÜRKİYE GAZETESİ