Antalya'nın genç Milletvekili Sena Nur Çelik Alanya’da 2017–2018 Eğitim–Öğretim yıl sonu karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet etti.  

“Her eksikliği gidermenin yolu eğitimden geçiyor”

 

16 yıldır eğitimde yılların ihmallerini telafi etmek için yoğun çaba harcandığını belirten Çelik, “Eğitimde dünya standartlarını yakalamaya yönelik düzenlemelerle eğitimde çağ atladık. Çocuklarımızın yenilikçi bakış açısı kazanması, özgüven ve sorumluluk bilinciyle yetişmelerini sağlamak önceliğimiz oldu. ‘Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi’ şiar edinen bir medeniyetin mensupları olarak Cumhuriyet tarihinde ilklere imza attık. Bütçede en yüksek payı eğitim – öğretime ayırdık. 16 yılda 282 bin yeni derslik yaptık. Sınıfları akıllı tahtalarla, öğrencileri tablet bilgisayarlarla donatarak eğitimin altyapısını modernleştirmenin adımlarını ardı ardına attık. 586 bin yeni öğretmeni eğitim ordusuna dahil ederek 80 yıldan daha fazla atama yaptık. En önemli reformlarımızdan biri 4+4+4 sistemiyle zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmak oldu. Maddi ve manevi değerlere sahip çıkan, demokrasi, hukuk devleti, adalet vurgusuyla yepyeni bir müfredat hazırladık. İlk ve ortaöğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 24’ten 16’ya düşürdük. 284 bin ilave yaparak derslik sayısını 682 bine, laboratuvar sayısını da 2 katına çıkardık. 

Öğrencilerimiz ücretsiz verdiğimiz ders kitaplarını okullar açıldığında masalarında hazır buluyor. Üniversite sayısını 76’dan 207’ye yükselttik, harçları kaldırdık. 45 TL olan eğitim bursu bugün 470 TL. Hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye yükseköğretim alanında parlak zihinlerin cazibe merkezine dönüşme yoluna girdi. ‘Kalem kılıçtan üstündür’ anlayışı ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Öğrenci affı ile üniversitelerden kaydı silinen 500 bin gencimize eğitimlerini tamamlayıp diploma alma fırsatı veriyoruz. Eğitim sistemimizin temel yapı taşları öğretmenlerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’a çıkarma müjdesi verdik. Biliyoruz ki her eksikliğin arkasında eğitim var, o eksikleri gidermenin yolu da yine eğitimden geçiyor. Şimdi de öğrencilerimizi sabahın karanlığında okula gitmekten ve akşam karanlığında gelmekten kurtarmanın adımını atıyoruz. 2019 – 2020 eğitim – öğretim yılı sonuna kadar ikili eğitime son verip okullarda tam gün eğitime geçmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber 7