Geçen yıl 9.haftada 13 puan toplayarak 8.cilik koltuğuna oturan ve Karamanmaraş'a 3-0'lık mağlubiyet sonucu ZTK'ya veda eden Konyaspor sonucu çalıştırıcıya keserek Rıza Çalımbay ile yollarını ayırıp Aykut Kocaman'ı omuzlarda getirmişti. Rıza Hoca ısrarla takımın başarısız olmadığını haykırması Konyaspor cephesinde cevapsız bırakılmıştı. Konyaspor bu yıl 9 maçta 12 puan toplayarak 9.sırada kendine yer buldu. Türkiye Kupası'nda da Eyupspor'a elenen takımda Aykut Kocaman maç sonrası

"Doğal olarak kapalı oynayan, kalesinin önünü bir savunma zinciriyle kurmuş bir takıma karşı oynadık. Bu güçlü savunmayı aşmanız için ya topu çok hızlandırmanız ya da koşularla savunma arkasına geçmeniz gerekiyor. Bunları yapamadık. Çok tehdit edici olmayan bir oyun oynadık. Maçın bütününe baktığımız zaman turu geçebilmek için gerekli hiçbir şeyi yapamadık. Bu oyunda her şeyin bir bedeli var. Kendim, takımım ve Konyasporlular adına çok üzgünüm. Beklentilerin yüksek olduğunu biliyorum. Bedeli var. Bu bedel bir şekilde ödenecek ve ödenmeli de. Büyük bir hayal kırıklığı oldu.".

 diyerek istifa sinyalleri vermişti.

Aykut Kocaman'ın  açıklamaları  tarafftarlar arasında "YA ŞU OYUNCULAR, YA DA BEN" gözdağı olduğu şeklinde yorumlandı.

Bunun üzerine taraftarların Twitter'de açtığı #SefasıylaCefasıylaAykutHoca #SeninleyizAykutHoca tagları açtı. Taglara Erzurumspor, Sivasspor, Rizespor da destek verince kısa sürede ülke gündemine girdi.

Konyaspor sosyal medya hesapları da "#Seviyoruzseni etiketi ile Aykut Kocaman'a destek verdi.

Aykut Kocaman bazı oyuncuların desteklerini kırabilirse takımı adına ümitli olacak, eğer gereken neşteri vurması engellenirse takımdan ayrılacak.

Konu ile ilgili yöneticilerden açıklama gelmiş değil. Taraftarlar özellikle bazı futbolcuların takım içi uyumu bozduğu, onların biletleri kesilmesi gerektiği, bazı taraftarlar ise Rıza Çalımbay'ın hakkının yendiği ve ahının tuttuğu fikirleri arasında bölünmüş durumda.