ATEŞ BACAYI SARIYOR

A. Yağmur ATALAY

01-01-1970 03:00

Bu gün yaşadığımız dünyayı nasıl görüyorsunuz? Sabah kalktınız kahvaltınızı yaptınız, işinize gittiniz akşam eve döndükten sonra akşam yemeğinizi yediniz ve yattınız. Rutin fakat rahat bir gündü. Şükrettiniz muhtemelen. Eh doğru da yaptınız, başka ne yapılabilir ki?

Evet Orta Doğu kavruluyor. Suriye ateşler içinde, Irak’ın yaşadıklarını tekrarlıyor adeta. Sonra sırada neresi var dersiniz?

Yanı başımızda insanlar vatanlarından kaçarken, kaçmak uğruna deryalara kurban olurken, bütün bunları sadece acıma duyguları ile seyredip aynı hallere düşmediğimiz için şükrediyoruz. Başka ne yapabiliriz ki? Ortak düşünceye varmaktan başka hiçbir şey yapamayız. Kişisel olarak da ancak sandıkta oy kullanırız. Yapacağımızı 1 Kasım 2015 de yaptık sonrası onlara emanet. Evet, bu her dönem böyledir. Avamın yapacağının en fazlası budur. Sonrası devlet büyüklerinin işidir.

Görünen o ki Avrupa’yı kriz kıvrandırırken bizi teğet geçmesinin, Orta Doğuyu savaş yakarken bizim illerde havaların serin olmasının da bir sonu varmış. Kim ister bu bölgede istikrarlı, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye’yi?  Adamlar seni büyütüp başlarına bela mı alsınlar? Hem onlara göre büyümüş bir Türkiye başlarına bela olmaz mı? Hiçbir şey olmasa büyümüş bir Türkiye Suriye’deki kardeşlerine sahip çıkmak bahanesi ile o bölgeden pay almak istemez mi? Şimdi ABD ve Avrupa’nın yanında sofraya birde maymun iştahlı Rusya oturdu. Pasta küçüldü. Rusya’nın taşeronu İran’ı da hesaba katarsan pasta iyiden iyiye küçüldü. Yok yok artık sofra bir kişiyi daha kabul edemez. Batı aklı buna çözüm bulacaktır mutlaka!

Ülkemizi hangi parti yönetirse yönetsin, muhtemelen PKK yı bitirdim dediğinde sürprizle karşılaşacak. Şimdilik sürprizin adı Rusya gibi görünse de emin olun bu her an değişebilir. Sürprizin adının Batılı bir devlet olacağını sanmıyorum, fakat Orta Doğu’dan her hangi bir ülke bana hiç de şaşırtıcı gelmez. Belki yeniden güçlendirilmiş, Suriye’nin küllerinden doğmuş bir Beşar Esed tarihe geçmek için böyle bir fırsatı kaçırmayacaktır. Esad’a Rusya ve İran’ın açık desteği, ABD ve Avrupa’nın kapalı desteği büyük ihtimalle Türkiye’nin bölgede uzun süre nefesinin kesilmesi için uygun bir hamle olacaktır.

Ben sadece sesli düşündüm. İnşallah yanılıyorumdur. Bekleyip görelim. 

DİĞER YAZILARI KADIN VE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ 01-01-1970 03:00 TEPELER 01-01-1970 03:00 TORTUM ŞELALESİ 01-01-1970 03:00 NAAT 01-01-1970 03:00 YILDIZ KAYMAYACAK 01-01-1970 03:00 İKİ KAPILI SABAH 01-01-1970 03:00 ŞEHİDİMİN VEDASI 01-01-1970 03:00