Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kendisini ziyaret eden Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) yetkililerine Samsun’un dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkan Yardımcısı Kang Chen ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ümit Kihtir ve yetkililer, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları hazırlıkları ve güvenlik durumuyla ilgili bilgi aldı. Samsun’un Karadeniz’in ve dünyanın en güvenilir şehirlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, gündemlerinde ‘terör’ ile alakalı bir konu olmadığını ve olimpiyat hazırlıklarının en hızlı şekilde devam ettiğini kaydetti.
“HERHANGİ BİR GÜVENLİK SIKINTIMIZ YOK”
Samsun’un güvenlik açısından bir sorunu olmadığını dile getiren Başkan Yılmaz, “Orta Doğu’da çeşitli ülkelerde olan terörün, Türkiye’ye yansıyan boyutları maalesef var. Bizim şehrimiz Samsun ve Karadeniz, çok güvenli bir bölge ama terörün ne zaman nerede yaşanacağı belli olmaz. Tıpkı Belçika’da, tıpkı Paris’te olduğu gibi. Ama şu anda bizim şehrimiz, bölgemiz Türkiye’nin en rahat ve huzurlu yeri. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Ama dışarıdan bir insan medyadaki bu olayları gördüğünde şüphesiz ki dikkate almak zorunda kalıyor. Siz burada bizim şehrimizdeki ortamı gezerek gördünüz. Herhangi bir güvenlik sıkıntımız yok. Bu konularla alakalı olarak emniyet müdürümüzle ve valimizle görüşeceksiniz. Asayiş ile ilgili olarak Samsun’un bir sıkıntısı yok. ‘Dünyanın en güvenli şehri neresi?’ diye sorsalar, ben elimi kaldırıp ‘Samsun’ diyebilirim. Bu konuda ne kadar panik yapılırsa ne kadar endişe duyulursa teröristlerin veya iyi niyetli olmayan unsurların amaçlarına ulaştığını düşünüyoruz. Dolayısıyla hiç böyle bir kaygıyı duymayın. Burası dünyanın en güvenilir şehirlerinden bir tanesi. Bu organizasyonu en iyi şekilde yapacak olan bir şehiriz. Şu anda otellerimiz, spor alt yapımız ve tesislerimiz büyük bir hızla gelişiyor. Bütün tesislerimiz yaklaşık 7-8 ay içerisinde bitecek. Çok güzel bir olimpiyat geçireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
ICSD Başkan Yardımcısı Kang Chen de Samsun’u birkaç gündür gezme fırsatlarının olduğunu belirterek güvenlik ile alakalı bir sıkıntı yaşamayacaklarını düşündüğünü ancak bazı ülkelerin sporcularını Türkiye’ye göndermek istemediğini ifade etti.
Ziyarete ayrıca Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ümit Kihtir, ICSD CEO’su Dmitry Rebrov, ICSD Doping Görevlisi Artem Buerov, ICSD Başkan Danışmanı Xenia Morfopoulos ve işaret dili uzmanları katıldı.
Ayrıca 18 Temmuz’da Samsun’da olimpiyatlara 1 yıl kaldığının temsili olarak geri sayım başlatılması etkinliği yapılacak.