Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Amir Begum Derneği işbirliğinde Pakistan’ın Orta Pencap kırsalındaki Wasewe Wala Köyü’nde genç kızlara yönelik bilgisayar laboratuvarı kuruldu.
TİKA, Pakistan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Pakistan genelinde birçok alana önemli projeye imza atan TİKA tarafından Amir Begum Derneği işbirliğinde Pakistan’ın Orta Pencap kırsalındaki Wasewe Wala Köyü’nde genç kızlara yönelik bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Proje kapsamında 20 kişinin 20 kullanıcılı bilgisayar laboratuvarının inşaatı ve donanımı TİKA tarafından sağlandı.
Wasewe Wala, orta Pencap’ta yer alan çok verimli tarım arazilerinin ortasındaki bir köy olma özelliği taşıyor. Genel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan yılda 3 sefer ürün alınabilen bölgede tarım en önemli geçim kaynağı olsa da hizmet sektöründe çalışmak üzere kendini geliştiren gençler iş güvencelerini arttırıyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle sağlanan bilgisayar laboratuvarı da bu kapsamda hizmet edecek.
Laboratuvarın hizmete girmesi münasebetiyle yapılan törende konuşan Amir Begum Derneği Onursal Başkanı ve Pencap Eyaleti eski başbakanı Manzur Ahmet Wattoo, TİKA tarafında bölgedeki genç kızlara sağlanan bu imkânın çok değerli bir katkı olduğunu ifade ederek TİKA’ya teşekkür etti. TİKA Koordinatörü Mustafa Giray Tezel ise 2014 yılında TİKA’nın tadilat ve donanım desteği verdiği dernek bünyesindeki dikiş-nakış kursunun başarıyla sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bilgisayar laboratuvarının bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti. Bilgisayar kurslarından her yıl 240 genç kız mezun olacak.