manisa
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Selendi Yeni Devlet Hastanesine Kavuştu

Manisa’nın Selendi ilçesinde 17 Mayıs 2014 tarihinde yapımına başlanan 25 yataklı Selendi Devlet Hastanesi tamamlanarak, hasta kabulüne başladı..

Selendi Yeni Devlet Hastanesine Kavuştu

Manisa’nın Selendi ilçesinde 17 Mayıs 2014 tarihinde yapımına başlanan 25 yataklı Selendi Devlet Hastanesi tamamlanarak, hasta kabulüne başladı.
Yapımı tamamlanan yeni hizmet binası 25 yatak kapasiteli ve modern bir görünüşe sahip olmasının yanı sıra, vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti verecek düzeyde ekipmanlarla donatıldı ve hasta kabulüne başlayarak Selendi halkının hizmetine sunuldu. Hasta kabulüne başlayan Selendi Devlet Hastanesinin resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.
Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tunay Ataman, "2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan hastanemiz bin 642 metrekare üzerine yapılan 4 bin 861 metrekare kullanım alanına sahip hastanemiz 25 yataklı olup, 15 odası tek kişilik, 5 odası iki kişilik olacak şekilde tasarlandı. Ayrıca 5 yataklı diyaliz ünitesi, ameliyathane, 8 poliklinik, diş laboratuvarı ve modern acil servisi ile İlçemizin ve çevre il ve ilçelerin sağlık alanındaki ihtiyacını büyük ölçüde karşılamasının yanında sağlık hizmetlerinin erişilebilirlik oranının artacağı gibi hizmet kalitesini yükseltecek ve ulaşılan standartların da sürdürülebilirliğinin önünü açacaktır." dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Çocuk Hastalıkları uzman hekimlerinin de 13 Haziran Pazartesi Gününden itibaren hastanede tam zamanlı olarak Hasta kabulüne başlayacaklarını aktaran Başhekim Ataman, "Geçtiğimiz aylarda hastanemize iki diş tabibi ataması yapılmıştır. Diş polikliniği ile diş laboratuvarının eksikleri hızlı bir şekilde tamamlanıp daha kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmetini vereceğiz. 5 yataklı planlanmış olan diyaliz ünitemizin eksikliklerini hızlı bir şekilde tamamlanıp önümüzdeki günlerde ilçemizde diyaliz hizmeti verilmeye başlanacaktır. Yeni hastanemizin Selendi halkımıza hayırlı olmasını dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer de şunları söyledi:
"Modern bir şekilde yapılan hastane binamız hayırlı olsun. Donanımı ile göz kamaştıran hastanemiz ilçe halkımıza sağlıklı bir şekilde hizmet edecek, hastaneye dışarıdan bakıldığında adeta 5 yıldızlı bir otel gibi bu yatırımın buraya gelmesinde yardımcı olan bölge milletvekillerimize teşekkür ediyorum. AK Partinin sağlık alanında yaptığı yatırımlar göz önünde artık parası olan, arkası olan ya da dayısı olan değil hasta olanın tedavi edildiği bir Türkiye var. At binenin, kılıç kuşananın. Devleti doğru yönetirseniz, millete efendilik değil hizmetkarlık yaparsanız hastane de yaparsınız çünkü Ak Parti laf değil iş üretiyor."

AdminAdmin