antalya
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Polisten Hayat Kurtaran Hamle

Antalya’da kalp romatizması rahatsızlığı olduğu öğrenilen ve yürürken bir anda yere yığılan 15 yaşındaki kıza ilk müdahaleyi devriye görevinde bulunan polis ekipleri yaptı. Baygınlık geçiren kızın dilinin boğazına kaçmasını engelleyen polis memuru, nefes almasını sağladığı çocuğu sağlık ekiplerine teslim etti..

Polisten Hayat Kurtaran Hamle

Antalya’da kalp romatizması rahatsızlığı olduğu öğrenilen ve yürürken bir anda yere yığılan 15 yaşındaki kıza ilk müdahaleyi devriye görevinde bulunan polis ekipleri yaptı. Baygınlık geçiren kızın dilinin boğazına kaçmasını engelleyen polis memuru, nefes almasını sağladığı çocuğu sağlık ekiplerine teslim etti.
Olay, dün 18.30 sıralarında Kazım Özalp Caddesi üzerinde bulunan Attalos Heykeli önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesi ile şehir merkezinden evlerine dönen 15 yaşındaki Hayra İ., Attalos Heykeli önünde bulunan alana geldiğinde yürürken bir anda yere yığıldı. Kalp romatizması rahatsızlığı olduğu öğrenilen çocuğa ilk müdahaleyi Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği’ne bağlı Yunus Polisi Oğuzhan Tekerek yaptı. Tekerek’in ilk müdahalesinin ardından olay yerine 112 ekipleri çağrıldı.
BİR AN OLSUN BAŞINDAN AYRILMADI
Kızın dilinin boğazına kaçma tehlikesine karşı uzun süre eliyle dilini tutan polis memuru Oğuzhan Tekerek, bir taraftan da ekip arkadaşlarına çevrede bulunan vatandaşları uzaklaştırmasını isteyerek, çocuğun rahat nefes alıp vermesini sağladı. Etrafta bulduğu bir eşyayı kızın başının altına koyan Tekerek, Hayra İ.’nin bir an olsun başından ayrılmadı. Diğer taraftan kızın annesi de polis ekiplerine yardımcı oldu. Polis ekipleri bir taraftan da herhangi bir olumsuzluğa karşı vatandaşların kıza müdahale etmesine izin vermedi ve yakınlarda bir doktorun olup olmadığını da araştırdı.
KENDİNE GELEREK EVİNE GİTTİ
Polis memuru Tekerek zaman zaman Hayra İ.’ye seslenerek herhangi bir ağrısının olup olmadığını sorup, kendisini kasmamasını istedi. Bir süre yerde yatarak dinlenen Hayra İ. müdahalelerin ardından yavaş yavaş kendine geldi. Bir süre daha polis ekipleri tarafından kontrol altından tutulan Hayra İ. olay yerine gelen 112 ekiplerinin kontrollerinin ardından annesi ile evine gitti.

AdminAdmin