ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Mersin 153 Terör Propagandası oldu, akılda soru işaretleri kaldı

16 Ağustos günü, 15 Ağustos özel günlerini kutlamak amacı ile bu sabah milyonlarca vatandaşın cebine terör propagandası atıldı. Mersin B.B sitesinden Kamuoyu Duyurusu ile yetinirken, milyonlarca vatandaş telefon numaralarının terör örgütünün eline nasıl geçtiği sorusunu yöneltiyor

Mersin 153 Terör Propagandası oldu, akılda soru işaretleri kaldı

Bu gece saat 4:30 dan itibaren milyonlarca aboneye terör örgütü propagandası içeren mesajlar atıldı. Mersin 153'ten atıldığını düşünen vatandaşlar Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinin ve çağrı merkezinin elegeçirildiğini zannetti.

Sosyal Medya, Forum ve sözlük sitelerinde "Benim telefonum Mersin'de ne arar?. Ben hayatımda Mersin'e  hiç gitmedim. Akrabam bile yok" gibi soru başıkları ile tartışmaya başladı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi sitesinden cılız bir açıklama ile sitelerinin ve sistemlerinin çökertilmediğini duyurdu. 

Ancak iş işten geçti. Çünkü terör örgütü amacına ulaşmış bu sabahın gündemi olmuştu

Fakat Mersin Büyükşehir' Belediyesi'nin açıklamasından ittibaren akıllar daha da karıştı.

Bu kişiler nasıl Mersin 153 adını kullanabiliyor, terör örgütünün elinde numarası nasıl durabiliyor, milyonlarca insana nasıl mesaj atabiliyorlardı ve Gsm operatörlerinin ve BTK'nin filtresi yokmuydu?

Hem tekrar hem de kelime filtresi nasıl olmaz?

İsteyen milyonlarca insanın telefonunu bulur, istediği başlığı kullanır, istediği kadar mesajı nasıl atar? 

Şimdilik devlet kurumlarından açıklama yok. 

HABER: KKLK

...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN KAMUOYU DUYURUSU

Gece 04.00-04.30 saatleri arasında MERSİN153 kullanıcı adıyla vatandaşlarımıza SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapan grubun ve söz konusu propaganda içerikli SMS’in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS panelimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir.  Siber güvenlik uzmanları ve Emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir. Bilginize sunulur.

AdminAdmin