SİYASET
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Meral Akşener, Partililerle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP’nin olağanüstü kongre süreci ile ilgili “19 Haziran’daki kongre meşrudur, hukukidir, zorunludur. O bir seçim kongresi değildir, sadece bir tüzük değiştirme kongresidir. Tüzük değiştikten sonra o kongrede, o kurultayda seçimli bir kongre, kurultay kararı sizler tarafından alınacaktır” dedi..

Meral Akşener, Partililerle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP’nin olağanüstü kongre süreci ile ilgili “19 Haziran’daki kongre meşrudur, hukukidir, zorunludur. O bir seçim kongresi değildir, sadece bir tüzük değiştirme kongresidir. Tüzük değiştikten sonra o kongrede, o kurultayda seçimli bir kongre, kurultay kararı sizler tarafından alınacaktır” dedi.
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP’lilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. ATO Congresium’da gerçekleşen iftar programına Meral Akşener’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Meral Akşener, “Bir hafta sonra, 19 Haziran’da kongremizi yapacağız. Bu konu hakkında da konuşmak için bir araya geldik. Biz demokratik bir hakkı, hakkımızı kullanmak üzere yola çıktık” şeklinde konuştu.
Kongre süreci boyunca 6 aydır bir hukuk mücadelesi verdiklerinin altını çizen Akşener, “Tam 6 aydır küpe taş atılıyor. 6 aydır uğraşıyoruz. 1 Kasım seçim sonuçlarının MHP mensuplarına, ülkücü harekete uygun olmadığı, potansiyelimizin o sonuçlara denk düşmediği, 40 milletvekiline düşmenin, yarı yarıya milletvekili kaybetmenin, 2 milyondan fazla oy kaybetmenin bizim için yanlış olduğu, haksızlık olduğu, dolayısıyla nerede eksik yaptık, nerede gediğimiz var, nerede yanlışımız var sorularının cevabını bulmak üzere yola çıktık. O gün bugündür koşuyoruz” ifadelerini kullandı.
“19 HAZİRAN’DAKİ KONGRE MEŞRUDUR, HUKUKİDİR, ZORUNLUDUR”
Akşener, 19 Haziran’daki kongrenin zorunlu olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Bir hafta sonra Yargıtay kararıyla da kesinleşen 1 Haziran’da Tüzük Kurultayımızı yapacağız. Yasal olarak, hukuki olarak Çağrı Heyetini mahkeme görevlendirdiği için genel merkez 548 imzalı talebimizi yerine getirmeyip, bizi mahkemeye gönderdiği için, artık iş mahkemenin kararından yola çıkılarak yürüyeceği için, önce 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin daha sonra da Yargıtay’ın verdiği kesin karardan sonra 19 Haziran’daki kongre meşrudur, hukukidir, zorunludur. O bir seçim kongresi değildir sadece bir tüzük değiştirme kongresidir. Tüzük değiştikten sonra o kongrede o kurultayda seçimli bir kongre, kurultay kararı sizler tarafından alınacaktır” dedi.
“EY MUHTEREMLER DEMİRDEN KORKSAYDIK O TRENE BİNMEZDİK”
Yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar ’ver yesin ört uyusun’ muhalefet dönemi ortadan kalktı” ifadelerini kullanan Akşener, şöyle konuştu:
“Ülkücü hareket bu milletin avukatıdır. Avukatı olmaya devam edecektir. Onun için bugüne kadar ’ver yesin ört uyusun’ muhalefet dönemi ortadan kalktı. Kalktığı için ne kadar televizyon, ne kadar gazete varsa şahsıma yönelik iftira, hakaret, ne varsa yapıyorlar. Ey muhteremler, demirden korksaydık o trene binmezdik.”

AdminAdmin