Eskişehir’de aralarında kız meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2 kişi silahla hafif yaralanırken, taraflar, ifadelerinde iki farklı iddiayı ortaya attı.
Edinilen bilgiye göre olay, 71 Evler mahallesi Yenilmez sokak üzerinde meydana geldi. Kız meselesi yüzünden telefonda tartışan şahıslar, gecenin geç saatlerinde sokak üzerinde buluştu. Bir süre tartışan grup, daha sonra kavga etmeye başladı. Kavganın da büyümesi ile tabancalar ortaya çıktı. Tabancalardan çıkan mermi saçmaları 2 kişinin ayağına isabet etti. Saçmaların isabet ettiği şahısların hayati tehlikesi bulunmazken, taraflar birbiri ile ilgisi olmayan iddialarla birbirlerini suçladı.
“BİRDEN ARABADAN ATEŞ ETTİLER”
Olayın hemen ardından yaralanan şahıslar kendi imkanları ile Eskişehir Devlet Hastanesi’ne geldiler. Burada tedavileri tamamlanan şahıslardan N.Ö. (20), verdiği ilk ifadede, olayla bir alakalarının olmadığını, Enes Y. (20), Mustafa Ş. (20)’nin yoldan geçen bir otomobildeki tanımadığı iki kişinin ateş etmesi sonucu yaralandığını söyledi.
“KENDİ KENDİLERİNİ VURDULAR”
Olayla ilgili çalışmalara başlayan polis ekipleri, belirtilen plaka ve otomobil üzerinde çalışmalara başladı. Olayın birkaç saat sonrasında Işıklar mahallesi İsmail Gaspıralı caddesi üzerinde park halinde bulunan otomobili dıştan inceleyen polis ekipleri, koltuk kenarında silah kutusu görünce, Cumhuriyet Savcısı talimatı ile otomobilde inceleme başlattı. Otomobilin ön iki koltuk arasında kuru sıkı silah kutusu içinde kuru sıkı ve gaz fişeği kullanılabilen silah ve 5 fişek kapasiteli toplu kuru sıkı silah bulundu. Ayrıca otomobilin sol kapı yan cebinde 13 adet 9 milimetre çaplı hazır dolu kuru sıkı tabanca fişeği de ele geçirildi. Olaya karıştığı iddia edilen, R. K. (24), olay sırasında Mustafa Ş.’nin belindeki silahı kendisine gösterdiğini söyledi. Aralarında çıkan kavga sırasında kendilerine doğru ateş edildiğini ifade eden R.K., kendisi ve yeğeni M.M.E.’nin (19), şahıslara taş atmaya başlaması üzerine çevrede bulunan araziye doğru kaçtıklarını, şahısların kaçarken bir birlerini vurduklarını iddia etti.
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturmalarını sürdürüyor.