Kırım Derneği Bursa Şubesi 2. Başkan Haluk Yaşayanlar, QHA'ya yaptığı açıklamada, Uludağ Üniversitesi'nde düzenlenen fahri doktora töreninin ardından Kırımoğlu ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte 8 bin 500 yılda yaşanan göçleri konu alan Bursa Göç Tarihi Müzesi'ni gezdiklerini, özellikle Kırım için ayrılmış bölümü incelediklerini, ardından da Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun isteği üzerine merhum Adnan Süyen'in evini ziyaret ettiklerini bildirdi.

 

 

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu Adnan Süyen'in eşi ve çocukları ağırladı.

 

Kırımoğlu'na, Bursa Kırım Derneği yönetimi, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Kırım Haber Ajansı Genel Koordinatörü İsmet Yüksel, İstanbul Kırım Derneği Başkanı Celal İçten, Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, yapımcı ve yönetmen Neşe Sarısoy Karatay eşlik etti.

 

 

Adnan Süyen’in eşi Yasemin Süyen'in çok sevindiğini belirten Haluk Yaşayanlar, herkesin buruk bir sevinç yaşadığını kaydetti.

 

Kırımoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adnan Süyen'in kızı Ayşegül Süyen Kömürcüoğlu, "Bizi ziyaret etmesine çok memnun olduk, çok sevindik. Babamı hala hatırlayıp bizleri ziyaret etmesi çok hoş bir davranıştı, teşekkür ederiz" dedi.

 

KAYNAK: QHA