Yaşadığı 7.8’lik depremden sonra yaralarını sarmaya çalışan Güney Amerika ülkesi Ekvador’a, AFAD’ın Türkiye adına yaptığı yardımlar devam ediyor. Sıcak ülkede, yemeklerin bozulmaması için gereken dondurucu ve soğutucuları AFAD İnsani Yardım Ekibi sağlıyor.
Nisan ayında Ekvador’da meydana gelen deprem sonrası AFAD İnsani Yardım Ekibi, ülkeye 5 etaplık yardım gerçekleştirdi. Dördüncü etapta 412 litrelik 20 buzdolabını Ekvadorlu depremzedelere ulaştıran ekip, beşinci etap insani yardımda 3 konteynerde bulunan 39 mobil tuvalet ve 20 duş ünitesini yetkililere teslim etti. Üniteler, depremzedelerin kaldığı çadır kentlere yerleştiriliyor.
"SICAK HAVA NEDENİYLE YARDIMINIZ ÇOK ÖNEMLİ"
Ekvatoral ve tropikal iklimlerin görüldüğü ülkede özellikle kıyı kesimlerinde sıcaklığın yüksek olması nedeniyle gıdalar kısa sürede bozuluyor. Bu yüzden, Türkiye adına AFAD İnsani Yardım Ekibi’nin sağladığı dondurucu ve soğutucular depremzedeler için büyük önem taşıyor. Ekvadorlu yetkililer, "Sıcak hava nedeniyle dondurucu ve soğutucu yardımlarınız çok önemli, bu yardımlar ile protein sağlayan gıdaları koruyorsunuz" şeklinde konuştu.
SICAK HAVA, SALGIN HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARMASIN DİYE ÖNLEM
Ekvadorlu depremzedelerin yemeğini koruyan AFAD İnsani Yardım Ekibi, sıcak havanın salgın hastalıklara neden olmasını önlemek için standart hijyen koşullarını da sağlamaya çalışıyor. Sıcak iklimlerde kolaylıkla yayılabilen salgın hastalıkların önüne geçilmesinde, AFAD’ın sağladığı mobil tuvalet ve duş üniteleri önemli olacak. AFAD’ın Türkiye adına Ekvator’a yaptığı yardımların, soğutuculu su sebilleri, buzdolapları, tuvalet ve duş üniteleri ile sürdürülmesi planlanıyor.
TÜRKİYE’NİN EKVADOR’A YARDIMLARI HAKKINDA
AFAD İnsani Yardım Ekibi, ilk etapta 800 gıda ve hijyen kolisini Porteviejo ve Calceta’daki kamplara ulaştırmıştı. İkinci etapta 3 bin 200 koli daha götüren ekip, 2 bini gıda ve 2 bini hijyen olmak üzere toplam 4 bin koliden oluşan 25 tonluk insani yardımı bölgeye ulaştırdı. Üçüncü etapta, et içeren gıdaların bozulmaması için 60 derin dondurucu ülke genelindeki 48 kampa dağıtıldı. Dördüncü etapta 412 litrelik 20 buzdolabı depremzedelere götürüldü. AFAD İnsani Yardım Ekibi, 5. etapta ise 3 konteynerde bulunan 39 tuvalet ünitesi ile 20 duş ünitesini Manta kentindeki kamplara gönderdi.