Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu’nda öğretmenlerin hazırladığı, öğrenci ve ailelerin destek verdiği “Komşun Açken Tok Yatma” projesiyle 19 ihtiyaç sahibi aileye yardım yapıldı.
Projeye ilk olarak öğrencilerden gıda yardımı toplanarak ve okulda kermes düzenlendi. Elde edilen gelirle Ramazan paketi alınarak yardıma muhtaç öğrencilere ve ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerine yardım ulaştırıldı. Projenin amacı; öğrencilerin paylaşma duygularını geliştirmek ve sosyal yardımlaşmaya katkı sağlamak. Aynı zamanda bencillik duygusundan uzaklaşarak diğergamlık(başkalarının yararını da kendi yararı kadar gözetme) duygusuna sahip olmalarını sağlamak.
Proje hakkında bilgi veren öğretmenler, “Proje Yürütme Kurulu tarafından öncelikle öğretmenlere ve öğrencilere projenin tanıtımı yapıldı. Gönüllü öğrencilerimiz projeye kuru gıda getirerek destek oldular. Aynı zamanda velilerimizde 23 Nisan günü yapılan kermesimize destek vererek maddi gelir elde etmemizi sağladılar. Elde edilen gelir ile öğrencileri de etkinliğimize daha fazla dahil edebilmek amacıyla markete birlikte gidilerek Ramazan paketleri alındı. Öğrencilerin getirdiği gıdalar da bu Ramazan paketlerine eklendi. Son olarak bu paketler sınıf öğretmenlerimiz tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi on dokuz aileye, projeyi hazırlayan öğretmenler tarafından ulaştırıldı" şeklinde açıklamada bulundular.
Projeyi Hazırlayanlar; Sema Nur Akın(Din Kültürü Öğretmeni), Bünyamin Akın(Din Kültürü Öğretmeni), Ayşegül Demir(İngilizce Öğretmeni), Aygül Sevdi(Türkçe Öğretmeni)
Proje Katılımcıları: Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri, öğretmen ve veliler.