diger-iller
Giriş Tarihi : 08-08-2022 21:14

Avrupa’nın En Büyük Otoyol Tesisi Satıldı

Bolu Dağı’nda bulunan Avrupa’nın en büyük otoyol tesisi Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin yüzde 56’lık hissesi satıldı..

Avrupa’nın En Büyük Otoyol Tesisi Satıldı

Bolu Dağı’nda bulunan Avrupa’nın en büyük otoyol tesisi Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin yüzde 56’lık hissesi satıldı.
2011 yılında TEM Otoyolu’nun Elmalık mevkiinde kurulan ve açık otoparkının orman arazisinde olduğu gerekçesiyle defalarca soruşturma açılan Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin Bolu Dağı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Daylan ve hissedarı Ömer Baday, alışveriş merkezindeki yüzde 56’lık hisselerini Adanalı işadamı Abdulkadir Şimşek’e sattı.
Alışveriş merkezindeki yüzde 56 hisseyi satın alan merkezi Adana’da bulunan Nikol, Tekstil, Turizm, Gıda, Elektronik, Petrol, Madencilik, Sanayi, Ticaret, Limited şirketinin sahibi Abdülkadir Şimşek, alışveriş merkezindeki işyeri sahipleri ve personele iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar sonrasında konuşan Şimşek, “Böyle gayrimenkuller el değiştiriyor. Biz de böyle bir işe girmiş olduk. İnşallah başarılı olacağız. Daha iyi hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Ben ilk gelip burayı gördüğümde inanamadım. Çok başarılı bir tesis. Buradaki arkadaşlarımızın sayesinde bu tesis bu hale geldi. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Bolu Dağı A.Ş. Ceo’su Raşit Doğan Enhoş da, “Bolu Dağı A.Ş. olarak burada kiracıyız. Biz burayı 29 yıllığına işletmek üzere kiraladık. Devlet bu araziyi bize ihale ile teslim etmiş, imar planlarına işlemiştir. Biz resmi anlamda buraya 204 milyon TL’lik yatırım yaptık. Geçen seneki ciromuz 150 milyon TL’dir. Biz 1500 kişinin istihdamını sağlayıp, Bolu’ya 30 milyon TL katma değer vermişiz. Devlete bu kadar hizmet etmiş bir yerde, bazı hissedarlar hata yaptı diye herkese dayak atmak devlet töresine yakışmaz. Sıkıntıları en kısa sürede gidereceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin