Bilindiği üzere Bakan Koca, mayıs ayında 29.000 memurun alınacağını açıklamıştı. Bu alımın 12.000 kadroluk ilk kısmı Ağustos ayında atandı. İkinci kısım için Eylül/Ekim ayı söz verilmişti. Ancak Ekim ayının 2. yarısı gelmesine rağmen, değil atama, kılavuzun dahi yayınlanmamış olması 550.000 sağlık mezunu ve onların milyonlarca yakını tarafından üzüntüyle karşılandı. 

Atama takviminin branş dağılımı, kılavuzun yayınlanması ve tercihlerin alınması, sonuçların açıklanması ve zimmete düşme olarak çok aşamaları olmasından dolayı 2019 yılı içinde atanma hayellerini kaybeden adaylar sosyal medya, whatsapp grupları ve memur-kamu forumlarında dertlerini anlatacak kişiler ve seslerini duyuracak aktiviteler yapmaya başladılar. 

          

İlk olarak alanında en büyük websitelerinden olan ve önceki alımlardan önce yaptığı haberlerin etkisini bilen adaylar memurlar.net sitesinde haber olması için konu açıp haftalarca gündemde tuttular. Daha sonra twitterde #snkocaklavuzaçıkla hastagi ile twitter gündemine oturdular. Bakan Koca'nın sosyal medya hesaplarına konu yorumları atmayla da amaçlarına ulaşamayan adaylar, çeşitli vekilleri ve Haluk Levent gibi sosyal konulara ilgili sanatçıları denedikten sonra son çareyi ulusal televiyon kanallarının whatsapp numaralarına toplu mesaj yağmurunda buldular.

Bunun için Fox, Kanal D ve Showtv'yi seçen adaylar yetkililerden ilgi ve çare bekliyor.