Arnavutköy’de, 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheliyle polis arasında çıkan çatışmada bir polis şehit olurken, Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz yaralandı. Saatler süren çatışmanın ardından zanlı, sığındığı gecekonduda ölü olarak ele geçirildi.
Olay, Arnavutköy Ömerli Deliklikaya mevkinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Seyfettin Genç, (44) kendisini gözaltına almak için belirlenen adrese giden polise pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu polis memuru Ayhan Ölçer yaralandı. Olay yerine çok sayıda zırhlı polis aracı, özel harekat polisi, polis helikopteri sevk edildi. Yaralı polis, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zanlı ise kaçarak boş bir arazide bulunan gecekonduya sığındı.
ÇATIŞMADA BİR POLİS ŞEHİT OLDU
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan polis memuru, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polisle şüpheli arasında ise silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Aykut Korkmaz da ayağından yaralandı. Aykut Korkmaz, olay yerinde hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren çatışmada zanlının sığındığı gecekondunun etrafı zırhlı araçlarla kuşatılırken bölgeden de yoğun silah sesleri yükseldi.
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ, ASKERİ ÖZEL HELİKOPTERLERLE SEVK EDİLDİ
Bu esnada olay yerine askeri özel helikopterle özel harekat polisleri bölgeye indirildi. Özel harekat polisleri, zanlının gizlendiği gecekonduya operasyon düzenledi. Zanlı, operasyonun ardından gecekonduda ölü olarak ele geçirildi.
Olay yeri inceleme ekipleri barakada incelemelerde bulunurken bölgede çalışmalar sürüyor.