Almanya’nın muhtemel bir kriz durumunda Türkiye’de yaşayan Almanları tahliye etmek için acil eylem planı hazırladığı iddiaları konusunda açıklama yapan Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) Başkanı Fahri Yiğit, "Bir iki ay önce Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan bir temsilci ve Alman Başkonsolos yardımcısı bir takım görevliler ile birlikte bu konuda Alanya’ya geldiler. Birkaç yılda bir Alman heyetler ilçeye gelerek yerleşik Almanların ev adresleri ve telefon numaralarını alırlar bizden. Buna gerekçe olarak ise olası bir kriz ya da tabi afeti gösterirler" dedi.
ALMAN HEYETİ ALANYA’YA GELMİŞ
Alman Büyükelçiliği ve Antalya Konsolosluğu yetkililerinin, Türkiye ile yaşanacak herhangi bir kriz, önemli bir afet, Türkiye’de çıkabilecek iç karışıklık veya Türkiye’nin başka bir ülkeyle savaşa girmesi durumunda Alman vatandaşlarını tahliye etmek için Antalya’da 4 ayrı noktada toplanma bölgesi tespit ettiğine dair iddialar ortaya atıldı. Almanların en çok yerleşik olarak yaşadığı Alanya’da ise Almanlar hallerinden memnun. Türk Alman Dostluk Derneği (Hür-Türk) Başkanı Fahri Yiğit, "Geçtiğimiz aylarda Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan bir temsilci, yanında Alman Baş Konsolos Yardımcısı ve beraberinde iki görevli ile ilçemize geldiler" dedi.
ALMANLAR DENİZ YOLUYLA TAHLİYE EDİLECEK İDDİASI
Alman Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin kendisinden ilçede yaşayan tüm Alman vatandaşlarının ev adresi ile telefon numaralarını istediğini söyleyen Yiğit, "Nedenini ise tabi afet ya da olası bir kriz ortamında vatandaşlarını deniz yolu ile tahliye etmek olduğunu ilettiler. Hatta kaymakam ile de görüşme de bulundular. Olan adresleri verdim ancak burada yaşayan birçok Alman adres ve telefonlarını vermek istemiyor. Gerekçeleri ise çoğu emekli olduğu için Alman Hükümeti’nin emekli maaşlarından kesinti yapma korkusu. Dışişleri Bakan temsilcisi böyle bir şey olmadığını söylese de çoğu Alman bilgilerini vermedi" diye konuştu.
"ALMANLAR DURUMLARINDAN MEMNUN"
Alman Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve konsolosluk yetkililerini sık sık ilçeye gelerek yerleşik vatandaşlarının adreslerini istediğini, bunun ise rutin bir çalışma olduğunu kaydeden Yiğit, "İlçemizden ev alarak yaşayan Almanlar durumlarından çok memnun. Hatta Alman Parlamentosu’nun sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili aldığı kararın ardından birçok yerleşik Alman beni arayarak özür dilediler. Hiçbir Alman buradan gemilere binip Almanya’ya gitmez, burayı da terk etmez" şeklinde konuştu.