BİTLİS (İHA) – Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli Askeri Üs Bölgesi’ne teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mesut Ardıç, memleketi Bitlis’in Ahlat ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Van’da yapılan törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Ardıç’ın cenazesini taşıyan helikopter İlçe Jandarma Komutanlığı’na indi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, askeri yetkililer, kurum amirleri ve yakınları tarafından karşılanan şehit cenazesi, buradan da ilçe merkezinde bulunan Akkoyunlu Camii’ne getirildi.
Cenaze namazı öncesinde kısa bir konuşma yapan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan imamoğlu, şehitliğin sonsuzluğa yürünen bir yol olduğunu belirterek, "Şehitlik en kutsal mertebedir. Peygamberlerin dahi özlem duyduğu en yüce bir mertebedir. Maalesef bu mübarek ramazan gününde mukaddesatı hiçe sayanlar var. Oruç demeden, ramazan demeden, Kur’an ayı demeden askerlerimizi, polislerimizi ve sivillerimizi şehit edenler var" dedi.
Cami önündeki törene katılan şehit Uzman Çavuş Mesut Ardıç’ın yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Saat 18.30 civarında Şehit Ardıç’ın cenaze namazı kılındı. Bitlis Müftü Vekili Ramazan Çiftçi tarafından kıldırılan cenaze namazı ve okunan duaların ardından, Türk bayrağına sarılı şehit tabutu cenaze aracına bindirildi. Cenaze törenine katılan binlerce kişi namazın ardından tekbir getirip "Kahrolsun PKK" sloganları ve türk Bayrağı eşliğinde yaklaşık 5 kilometre yürüdü.
ARKADAŞLARI ŞEHİDİ ALKIŞLARLA UĞURLADI
Yürüyüş esnasında şehidin arkadaşları bir süre "Biz şehidimizi alkışlıyoruz" diyerek alkış çalarak yürüdüler. Yürüyüşe katılan binlerce kişi tekbirler eşliğinde şehit Ardıç’ı son yolculuğuna uğurladı.
Yürüyüşün ardından cenaze Abdurahman Gazi Türbesi’nin yanında bulunan Şehitliğe getirilerek burada gözyaşları arasında toprağa verildi.