Samsun’un Terme ilçesinde bir binanın 2’nci katından düşen 2 yaşındaki kız çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Samsun’un Terme ilçesi Kocamanlar Mahallesi’nde ikamet eden Tuncay Güler (32) ve Tuba Güler (31) çiftinin kızları Fatıma İklil Güler (2) evlerinin 2’nci katından düştü. Bir araca çarptıktan sonra yola düşen çocuk yaralandı. Olay yerine gelen 112 acil servis ambulans ile Terme Devlet Hastanesine kaldırılan minik Fatıma, burada kusma belirtileri gösterince Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölümü’nde tedavi altına alındı. Kolunda kırık bulunan ve yüzünde yara izleri oluşan minik Fatıma’nın kurtuluşunu inanılmaz olarak değerlendiren baba Tuncay Güler, kimsenin başına böyle bir şey gelmemesini diledi.
"ÇOCUĞUMUZUN SAĞLIK DURUMU İYİ"
2 gündür çalışmayan aracın yerinden kıpırdayamadığını ve kızının direkt yola değil de aracın üstüne düştükten sonra yola düştüğünü anlatan Tuncay Güler, "Olay ben evde yokken gerçekleşti. Bir anlık dalgınlık oldu. Çocuğun daha önce hiç çıkmadığı bir yerdi. Daha önce orayı kullanmıyorduk. Çocuğumuz oradan aşağıya düştü. Olay yerindeki komşuların hemen ambulansı çağırmasıyla Terme Devlet Hastanesinin aciline götürdük. Orada çocuğumda kusma belirtileri olduğu için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildik. Şu anda çocuğumuzun sağlık durumu iyi. Allah’ım kimseye böyle bir şey göstermesin. Çocuk bu ne yapacağı belli olmuyor. Ben görüntüleri izledim" dedi.
"İKİ GÜNDÜR ÇALIŞMAYAN ARABA ÇALIŞTI"
"Kızımın düşme esnasında bir vatandaşın hiç tepki vermediğini de gördüm" diyen Güler, "Ama sonuçta o yaşlı bir amcaydı. Belki alzheimer hastası olabilir. O yüzden önyargıda bulunmak istemiyorum. Kızımın üstüne düştüğü aracın sahibi olan komşuma sordum. Aracın 2 günden beri çalışmadığını, akü takviyesi gerektiğini söyledi. Komşum, çocuk düştükten sonra arabayı tekrar çalıştırmaya denediğinde ise arabanın bu kez çalıştığını söyledi. Rabbime çok çok şükürler olsun. Çocuğumuzu bize bağışladı" diye konuştu.
Hastaneden alınan bilgiye göre minik Fatıma’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve bugün taburcu edileceği belirtildi.