https://www.pusulatr.com/files/uploads/user/30337.jpg
Okuduğumuzu Anlatıyoruz

Hayatı Kucaklayan Yazılar Kitap İncelemesi

01-01-1970 03:00 32062 kez okundu.

 

 

 

Hayatı Kucaklayan Yazılar

Erol Afşin

Likya Kitap, 3. Baskı, İstanbul, Mart 2016, 208 Sayfa, ISBN:978-994-457-55-46

                                                                                                                      Fatih OĞHAN

 

İsmiyle müsemma bir kitap "Hayatı Kucaklayan Yazılar" Erol Afşin'in ilk kitabı, fakat yazar kendini o kadar iyi yetiştirmiş ki hayat dersleri kitabını öğrencilere, velilere, büyüğüne, küçüğüne hayatın içinde var olan herkese rehberlik edecek şekilde kaleme almış. İyiliği, erdemi, başarıyı, çalışmayı, engellere karşı mücadele etmeyi, empati kurmayı, sevmeyi, sevilmeyi, insanlara hizmet etmeyi, kendimize ve başkalarına karşı saygılı olmayı, dinlemeyi, okumayı, bol bol okumayı, yazmayı, mutlu olmayı, gülmeyi vb. hayatta insan denen varlığın tüm iyilik hanesini dolduracak güzelliğe ve doğruluğa gidişin yol haritasını çizmiş.

Hayatın hengâmesinde kaçırdıklarımızı bize bolca hatırlatarak farkında olmamızı, anın kıymetini bilmemizi tembihlemiş. Hayatın kıyısında, kenarında ya da tam ortasında olan olayları hayatın en ders verici anlarını öyle güzel kaleme almış, kitabı ile bize nasihatler etmiş ki kitabı eline alıp okuyanların muhakkak dersler çıkaracağı, hayatını kolaylaştıracağı ya da en azından vicdan muhasebesinde rahatlayacağını siz de göreceksiniz.

Gençlerin hayata adım atarken tercihleri konusunda kararlarını hür bir şekilde almaları gerekliliği konusu üzerinde de yazar kitabında vurgu üstünde vurgu yapıyor. Kimi zaman ebeveynlere, tamam siz de tavsiyelerde bulunun ama son söz sizin olmasın derken kimi zaman aldıkları kararı yaşayacaklara da, bu hayat sizin mutsuz olmadan sevdiğiniz, istediğiniz ve en önemlisi en başarılı olacağınıza inandığınız işi seçin, bu yönde kararlar alın diyor. Eğitim sistemimize de bu minvalde değiniyor ve meslek liselerinin hak ettiği yerde olmayışını ve eğitim alanların hem de eğitim verenlerin gözünde okulun durduğu yerden bahsediyor.

Yazar kalemi ile umutsuzluk kuşlarını başımızdan kovalama çabasında, yazma hedefi biraz da bu yönde. Hayatın içinden karamsarlığı, ümitsizliği, bezginliği, bitmişliği, yorgunluğu, bananeciliği, somurtmayı, her işe olumsuz bakmayı bir kenara koymamız için ümit aşılıyor, umutlar ekiyor yarına hayatımıza filiz olsun diye.

Yazar hayatın içinde iyi insan olmak adına o kadar çok şeyde farkında vardırıyor dilimize sahip çıkalım. Türkçemize karşı duyarlı olmamız gerektiğini örnekleriyle bize vurguluyor. Yabancı dillerin dilimize sızmasına mani olma kaygısını ve uyanık olmamızı bize de tembihliyor.

Dedik ya yazar, bunu yazmak için değil, insanlara faydalı olmak, iyiye güzele ve doğruya yol almamız için yazmış diye. Teknolojinin hızlı gelişimi karşısında da teknolojinin getirileri diye çarkları altında ezilmeyelim diye bilgiler serpiştiriyor yazılarına. Teknolojiye, yeniliklere evet, ama uyanık bir şekilde faydalı olmak kaydıyla diyor.

"Hayatı Kucaklayan Yazılar" bizi kucaklıyor ve yanlış yollara sapmamak için yol göstericiliği ile başucumuza kütüphanemizde bulundurmamız gereken kitaplar arasına giriyor. Okumalı ve okutulmalı çünkü yazarın çabasına ortak olunmalı.

Neler Söylendi?