40 günde evde 4-5 asgari ücret ek gelir elde edin

Evde bir oda da, boş bir binada, ahırda, samanlıkta, çadırda. Gücünüze ve boş vaktinize bağlı olarak 40 gün emek harcayarak 3-5 asgari ücret düzeyinde para kazanmanın yolu İpekböcekçiliği. 2023 İpek Böcekciliği mevsimi açıldı.

EKONOMİ - 19-06-2023 08:44 992 kez okundu.

40 günde evde 4-5 asgari ücret ek gelir elde edin

Yaradanın dünyaya armağanı ipekböceği. Sadece beyaz dut yaprağı yiyerek 40-50 günde ipek üretiyor.

İPEKBÖCEĞİ NEREDE SATILIR 

İpekböceği başlangıç seti adı altıdna Koza Birlik tarafından hobi veya çocuklara sorumluluk duygusu kazandırmak için satılmakta. Ancak ticari üretim için herhangi bir satış yok. Koza Birlik ilan dönemi içinde başvuranlara Mayıs Haziran aylarında  kapınıza kadar ücretsiz getirir. İlk bakımını yapar. Besleme evinizi veya ranzalarınızı kontrol eder. Bir adet kitapçık verir. Bu hizmetlerin hepsi ücretsizdir. 

İPEKBÖCEĞİ BAKIMI

İpekböceği sadece beyaz dut yaprağı yer. 1 kutu yumurta olarak getirilip yumurtadan çıkmış şekilde teslim edilen ipek böceğinin bir kutusunda  ortalama 20.000 böcek bulunur. İlk günlerde yaprak salata boyutundan küçük şekilde doğranarak verilir. Böcekler altında ezilecek kadar çok besleme yapılmaz. Genellikle aralı, yaprak üstüne çıkabilecek seviye tavsiye edilir.  Böcekler büyüdükçe yaprak kesme işi azalır. 2-3 Haftalık olduğunda kesmeden verilir. Sonraki haftalarda dal olarak verilir. Dallar yapraklar yenildikten sorna alınmaz üstüne yeni dal konur. Yaprakların kesinlikle 30 gün içinde hiç ilaçlanmış olmaması lazımdır. Ne kadar nazik yaprak verilirse iştahları o kadar artar, rekoltede artar. Yapraklar ıslak, tozlu, balsıralı, hastalıklı, böcekli, kuru, buruşmuş, eski olmamalıdır.  Tozlu yaprak yıkandıktan sonra gölgeli bir yerde üstü kapalı ıslaklığı giderilip verilebilir. Yapraklar en fazla 1 günlük olmalıdır.  Yığma stoklu yaprak olmaz.  İlaçlama yıkama için belediyelerinize önceden dilekçe verirseniz size ait bir bölge belirlenir oraya ilaç atılmaz.  Böcekler 40 günden sonra(yemeği bırakıp sağa sola  gezmeye , aranmaya başladıkları zaman) beslenmez. Çünkü koza örme aşamasına gelirler.  

KOZA SATIMI

Koza Birlik  ve Tarım Bakanlığı işbirliği ile ürettiğiniz kozalar alım garantisindedir.  Yaş Kozaları kargo ücretini karşı öder şeklinde yolladığınızda her yılın sonunda devlet tarafından paranız yatırılıyor. Ödeme 2 ayrımdan oluşuyor. 1- Koza Birlik fiyatı, 2-kg başı devlet desteği.  Bu iki tutar hesaplanıp kabul edilen koza üretiminiz ile çarpılıyor. Geçen yıl 20 TL  ve 160 TL olmak üzere Koza Birlik ve Devlet katkısı olarak kilogram başı 180 TL ödendi. Bu yıl fiyatların 300-400 TL arasında olması bekleniyor.  

DEVLET DESTEĞİ

Tarım Bakanlığı kutu alımınıza maddi bakım desteği verdiği gibi kozada da destek veriyor. Bazı belediyeler de de4stek sağlayabiliyorlar.  Aynı zamanda bakanlık dut bahçesi oluşturmak, üretim evi kurmak ve araç teçhizat alımı için %90 oranlarda hibe veriyor. 

HARİCİ KOZA ÜRETİMİ VEYA SATIMI

İpekböcekleri veya üretilen kozaların haricen alınıp satılması da mümkün. Özellikle yüksek üretim merkezleri kendi tesisini kurup ipek satabilir veya kendi işleyebilir. Burada verilenler küçük, hobi veya orta çlçekli üreticiler için. Bu üreticiler içinde harici yollar var ancak tavsiye edilmiyor.

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kiraya verenlere ağır ceza geliyor!

Kiraya verenlere ağır ceza geliyor!

16-04-2024 - EKONOMİ

Erdoğan Şimşek gerilimin ihtimali bile borsayı tepetaklak etti

Erdoğan Şimşek gerilimin ihtimali bile borsayı tepetaklak etti

16-04-2024 - EKONOMİ

Buğday üreticileri, tüccarların insafına terkedildi

Buğday üreticileri, tüccarların insafına terkedildi

03-08-2023 - EKONOMİ

SPK 4 şirkete onay verdi

SPK 4 şirkete onay verdi

16-06-2023 - EKONOMİ

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'dan döviz ve enflasyon açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'dan döviz ve enflasyon açıklaması

08-08-2022 - EKONOMİ